اهميت راه اندازي خط توليد لبنيات از آنجايي كه لبنيات از ديرباز يكي از محصولات غذايي پر مصرف سفره ايرانيان بوده است، بر كسي پوشيده نيست. هرچه با كيفيت بهتري توليد شود، اين محصولات مشتري بيشتري جذب خواهد كرد. اگر اين محصولات با كيفيت كمي توليد شوند به طور قطع مشتريان خود را از دست خواهد داد! به دليل اينكه فضاي بازار بسيار رقابتي است اگر خطاي كوچكي رخ دهد. امكان وارد شدن خسارات سنگين وجود خواهد داشت و براي اينكه يك محصول عالي دست مشتري برسد مي بايست يكي از عوامل مهم را رعايت كرد كه آن هم خطوط توليد استاندارد محصول است.
جزئيات پروژه
نكات مهم در راه اندازي خط توليد لبنيات
هر محصول براي توليد احتياج به يك پروسه با دماها و فشارهاي مناسب و انتقال استاندارد دارد تا محصول نسبت به شكل ظاهري خوب و حتي طعم مناسب و خوشمزه اي داشته باشد. براي مثال به منظور پاستور كردن شير، نسبت به نوع پاستور بايد دماي مناسب و دقيق تا پايان توليد داشته باشد.
يا اينكه زمان نسبت نوع توليد تنظيم گردد تا محصولي هرچه با كيفيت توليد شود. در جريان توليد محصول، انتقال به گرم خانه و سرد خانه، دماي آنها و موارد بسياري است كه به صورت ريزبينانه اي بايد به آنها پرداخته شود. در نتيجه ميبايست براي هر محصول پاستور مخصوص آن را استفاده كرد. مسيرهاي ورودي و خروجي را نسبت به محصول مورد نظر تنظيم و يا ايجاد كرد.
اهميت اجزا تشكيل دهنده در راه اندازي خط توليد لبنيات
به منظور راه اندازي خطوط توليد، عواملي نظير انتخاب پمپ ها، انتخاب مبدل هاي حرارتي انتخاب نوع ولو، انتخاب نوع بريز، انتخاب نوع مخزن و بسياري از موارد ديگر بسيار مهم و حائز اهميت است و بايد در اين موارد دقت نظر بيشتري داشته باشيد. پمپ ها در توليد لبنيات نقش بسيار مهمي ايفا مي كنند و بايد به اين نكته كه چه پمپي را براي چه كاربردي انتخاب كنيم توجه بيشتري كرد. مثلا پمپهاي مواد غليظ متمايز است و گزينش اين سري پمپ ها بدون بوجود آوردي تغييري در ساختار محصول غليظ آن را به مكان تعيين شده منتقل خواهد كرد.
پليت ها و يا مبدل هاي حرارتي هم يكي ديگر از موارد بسيار حائز اهميت هستند كه انتخاب نوع پليت يا مبدل حرارتي به كم شدن مصرف انرژي و سرعت كار و خروجي محصول با كيفيت ارتباط مستقيم دارد و همچنين انتخاب نوع مخزن دو يا سه جداره بودن در انجام پروسه هاي گوناگون و يا گزينش ابزار دقيق هاي متفاوت براي كارهاي گوناگون، اين موارد همه قسمتي از مهندسي توليد خطوط توليد لبنيات است.
شايد شما به يك مشكل عادت كرده باشيد و ديگر آن را مشكل به حساب نياوريد. و با دريافت مشاورۀ حضوري قادر خواهيد بود مشكل را شناسايي كرده. همچنين در جهت بهبود كار و كاهش مصرف انرژي قدمي برداشته شود.
جهت خريد دستگاه شيرينگ تونلي براي بسته بندي فرآورده هاي لبنياتي توليدي كارخانه ي خود كافيست، با شماره ۰۹۱۲۱۱۶۷۶۸۳ تماس بگيريد.
راه اندازي خط توليد فرآورده هاي لبني
شير
شير، عبارتست از مجموع توليدات شيردوشي كامل و پيوسته يك حيوان ماده شيرده سالم و بدون خستگي كه به درستي تغذيه شده باشد. شير ميبايست با در نظر گرفتن مباني بهداشتي جمع آوري شده و آغوز نداشته باشد. در محصولات صنعت لبنيات مقصود از شير شيري است كه بعد از پاستوريزه و هموژنيزه شدن با ميزانهاي گوناگون از چربي در اختيار مصرف كنندگان قرار خواهد گرفت.
ماست
ماست يكي نوع لبنيات است كه از تخمير شير بوسيله يك نوع باكتري تهيه مي گردد. از انواع ميتوان ماست تهيه كرد. اما ماستهاي امروزي بيشتر از شير گاو تهيه ميگردد. ماست از تخمير قند شير به نام لاكتوز بدست ميآيد.
خامه
خامه يكي نوع لبنيات است. قبل از عمل هموژنيزه، لايهي چربي روي سطح شير خام كه سرشير نيز ناميده ميشود را برمي دارند. اين چربي را خامه ميگويند. در صنعت، براي شتاب بخشيدن به جمع شدن چربي شير روي سطح آن، از دستگاه سانتريفوژ استفاده ميشود. خامه با توجه به محتواي چربي، انواع گوناگوني دارد.
كره
اين ماده لبني مخلوطي از آب و پروتئين هاي شير ميباشد و ذرات چربي در اين مايع، معلق هستند. هشتاد درصد حجم كره متشكل از ذرات چربي است.
راه اندازي خط توليد لبنيات پاستوريزه
كارخانه توليد محصولات و فراورده هاي لبنياتي پاستوريزه (خط توليد لبنيات پاستوريزه) شبكه اي دراي انسجام از تجميع ماشين آلات و امكانات فني مرتبط است كه بر پايه برنامه توليد روند كنترل و دريافت شيرخام و پس از آن استانداردسازي، پروسس و بسته بندي مدلهاي گوناگون محصولات را مهيا ميكند. بدست آوردن مطلوب روند توليد احتياج كاركرد صحيح امكانات پشتيباني دارد كه براي تامين شكلهاي مختلف انرژي مورد مصرف در روند كار و كنترل اصطحلاك و كارامدي سيستم نقش مهم و سازنده دارد.
در نتيجه طراحي كارخانه لبينات پاستوريزه بصورت يكپارچه، قابل انطباق و توسعه پذير با در نظر گرفتن تمام جوانب فني در مقوله زيرساخت ها، شرط اصلي و بنيادي در بدست آوردن و حصول به اهداف بهينه طرح است. نسل جديد خط توليد لبنيات پاستوريزه به شيوهاي مهندسي شده است كه با حفظ همه معيار ها و استانداردهاي فني، بهداشتي و ايمني، كارآمدي و كارائي مورد نظر را داشته و كيفيت محصول نهايي را تضمين خواهد كرد.
از جمله نتايح مهندسي جديد بالا رفتن سطح اتوماسيون، كنترل و بهتر شدن فرايند سيستماتيك ميباشد كه در نتيجه كم شدن خطاي اپراتوري،كم شدن منابع و مصارف انرژي، شتاب روند توليد و ديگر پارامترهاي موثر در استفاده و كارائي كارخانه را مهيا نموده است.
اسامي ماشين آلات خط توليد لبنيات و بسته بندي آن
- يونيت كامل دريافت شير
- فيلتر مكانيكي دوبل
- پليت كولر
- كلاريفاير
- تانك ذخيره شير خام (ايزوله)
- پاستوريزاتور
- هموژنايزر
- باكتريفيوژ
- سپراتور (خامه گير)
- تري بلندر
- دي ارياتور (بوگير)
- تانك پروسس (سه جداره)
- تانك MIX (دوجداره و تك جداره)
- بالك استارتر
- پليت هيتر (هيتكس چنجر)
- پركن خطي و روتاري
- يونيت CIP (دستي، اتوماتيك، PLC)
- دستگاه سبد شور
- دستگاه آيس بانك
- لوله كشي و اجراي پايپينگ
- پمپ سانتريفيوژ محصول
- پمپ سانتريفيوژCIP
- ترمينال خطي و خورشيدي
- لوبه پمپ (به منظور محصولات غليظ)
- شيرينگ پك تونلي